donderdag 17 juni 2010

MONOGRAFIE

Er is héél wat tijd verlopen sinds mijn laatste Blogartikel.Buiten het creatief werk en de dagelijkse karweitjes was er weinig te melden.
Witteke, onze 13 jarige West Highland White Terrier was gestorven evenals de twee poezen van 17 jaar. Een nieuwe poes had haar intrede gedaan om de inmiddels ontstane muizenplaag te bestrijden.
Maar vermits je tijd niet kan vasthouden, ontdekte we plots dat ik 75 was geworden. Het was eind 2008, en dus besloot Wilfried dat verjaardagen moeten gevierd worden zolang het nog kan. In dit geval met de creatie van een boek. Een taak om "U" tegen te zeggen !!
Er werden een vijftigtal reproducties van werken, over een tijdspanne van 35 jaar, geselecteerd. Om dit niet te laten eindigen in een eentonige opsomming werd het geheel "gelardeerd" met gedichten van ondermeer: Gezelle, Verschaeve, Decorte, Andreus, Timmermans, Snoek e.a. Ook het boeiend essay over "Wat is Kunst?" van Anton van Wilderode mocht hier niet ontbreken.
Na 35 bladzijden, dus halverwegen, schakelden we over van kunst naar biografie.
Met een ruime greep van ongeveer 90 foto's uit ons goed voorzien archief konden we een mooi overzicht geven van een 75 jarig levensverhaal, beginnend met het huwelijk in 1932 van mijn ouders: Frans van Immerseel en Gaby Adriaensen, gevolgd door mijn geboorte in 1933.
Het is een boeiend verhaal geworden, gespekt met plezierige maar ook met minder prettige gebeurtenissen, onvermijdelijk aan een leven met inhoud.

1 opmerking:

Unknown zei

Het was een mooie ontmoeting gisteren in Gordes. We zien uit naar het bezoek aan uw atelier.

Trudy en Jan Lantink